G4S skifter topchefen ud

1. juni overtager den nyligt udnævnte finansdirektør Ashley Almanza pladsen som koncernchef for vagt- og sikkerhedsselskabet G4S efter Nick Buckles. Det meddeler selskabet tirsdag morgen.

Udskiftningen på chefposten sker efter massive problemer og kritik af selskabets indsats under OL i London. G4S kunne ikke stille med tilstrækkelige sikkerhedsvagter og måtte have hjælp til at løse opgaven fra både militær og politi.Med skridtet op til topposten har Ashley Almanza mildt sagt gjort kométkarriere i selskabet. Det er ikke længere siden end 1. maj, at han overtog posten som finansdirektør, da Trevor Dighton blev pensioneret.

»I den omfattende søgning efter den nye finansdirektør, som resulterede i hr. Almanzas udnævnelse til den rolle den 1. maj, søgte bestyrelsen kandidater med erfaringen og evnerne til at overtage CEO-rollen som del af gruppens planer for et generationsskifte. Efter en proces, der undersøgte både interne og eksterne kandidater til at efterfølge hr. Buckles, har bestyrelsen valgt hr. Almanza til rollen,« skriver G4S i meddelelsen.

Rokaden betyder desuden, at den hidtidige regionale finansdirektør for Storbritannien, Irland og Afrika, Stuart Curl, overtager rollen som finansdirektør - dog midlertidigt ind til videre, mens selskabet søger efter en ny finansdirektør.

G4S meddeler også, at selskabet har ansat en driftsdirektør, Eddie Aston, som blandt andet får til opgave at forhindre en fadæse som den, der ramte OL i London.

Nick Buckles overlevede som topchef kritikken af selskabet i forbindelse med OL, og i 2012 fik han desuden en lønstigning på 170.000 pund svarende til 1,5 millioner danske kroner.

Den snart forhenværende topchef stammer fra Essex, og fremfor mange formelle eksamensbeviser har han knap 30 års erfaring i sikkerhedsbranchen.

Han fik i 1985 arbejde hos britiske Securicor, og i 2004 ledede han Securicor gennem en fusion med danske Group 4 og blev chef for den sammenlagte sikkerhedskoncern.

Siden da har dels præstationen ved OL, dels et fejlslagent forsøg på at købe danske ISS plettet hans omdømme.

Ledelsen i G4S ønskede at opkøbe ISS for godt 44 milliarder kroner i 2011. Men planen stødte på massiv modstand blandt investorerne i G4S, og flere storaktionærer mente, at hele sagen burde have kostet formand Alf Duch-Pedersen posten.

Han forlod selv posten sidste år og blev afløst af John Connolly, som kom fra en rolle som global bestyrelsesformand for Deloitte.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip