G7-landene er klar til at skærpe sanktioner mod Rusland

Verdens førende økonomier melder sig fra G7-mødet i Tyskland klar til at skærpe sanktionerne over for Rusland, hvis situationen i det østlige Ukraine tilspidses yderligere.

- Vi er klar til at skærpe sanktionerne, hvis situationen kræver det, siger topmødets vært, forbundskansler Angela Merkel, ifølge nyhedsbureauet dpa på et pressemøde efter afslutningen af G7-topmødet i Bayern.

Der har de seneste dage været fornyede kampe i det østlige Ukraine, og en talsmand for EU-Kommissionen betegnede i sidste uge træfningerne som de mest alvorlige brud på våbenhvilen mellem Ukraine og prorussiske separatister.

Våbenhvilen er en del af Minsk-aftalerne, der med Tysklands og Frankrigs mellemkomst er forhandlet på plads mellem Ukraine, Rusland og separatisterne.

Seneste runde indeholder også en køreplan, der blev aftalt på 17 timer lange maratonforhandlinger i februar i år i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

På et EU-topmøde i marts undlod EU's stats- og regeringschefer at træffe en formel beslutning om at forlænge EU's økonomiske sanktioner, der udløber med udgangen af juni.

Men de enedes om, at sanktionerne bør kobles med Minsk-aftalerne, der indeholder en række frister, som skal opfyldes inden årets udgang. Derfor er der en forventning om, at de økonomiske sanktioner bliver forlænget, senest når der igen er EU-topmøde om tre uger.

En optrapning af kampene, som den der foregår i øjeblikket, kan desuden ventes at få flere lande til at presse på for en yderligere skærpelse af sanktionerne.

Men debatter om EU's sanktioner mod Rusland har tidligere truet med at skabe splittelse i EU-kredsen, hvor lande som Grækenland og Cypern har lagt en politisk kurs tættere på Rusland og derfor holder igen med at skærpe sanktionerne.

En eventuel stramning af EU's sanktioner kræver enighed mellem samtlige 28 EU-lande.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip