G7: Nordkoreas provokationer gør det svært at blive atomfri

G7-landenes udenrigsministre, der er samlet i den japanske by Hiroshima, fordømmer på det kraftigste Nordkoreas atomprøvesprængning 6. januar.

Nordkoreas gentagne provokationer og den forværrede sikkerhedssituation i Syrien og Ukraine har gjort indsatsen for at gøre verden fri for atomvåben mere kompleks. Det mener udenrigsministrene fra verdens syv førende industrilande.

Ministrene kalder det dybt beklageligt, at Nordkorea har gennemført fire atomprøvesprængninger i løbet af det 21. århundrede.

- Vi forsøger at skabe en mere sikker verden for alle, ligesom vi forsøger at skabe betingelserne for en verden uden atomvåben, udtaler udenrigsministrene fra Storbritannien, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan og USA i en skriftlig kommentar.

- Opgaven er blevet meget mere kompleks med den forværrede sikkerhedssituation i blandt andet Syrien og Ukraine og især med Nordkoreas gentagne provokationer, står der videre.

Samtidig fordømmer ministrene på det kraftigste Nordkoreas atomprøvesprængning 6. januar samt affyringen af ballistiske missiler henholdsvis 7. februar, 10. marts og 18. marts.

Mandag blev USA's udenrigsminister, John Kerry, den første amerikanske udenrigsminister til at besøge mindestedet for den atombombe, som amerikanerne kastede i Hiroshima i 1945.

Det skete, da han tilsluttede sig de øvrige G7-udenrigsministre, der har været samlet i Hiroshima i weekenden.

Under besøget kaldte Kerry ifølge nyhedsbureauet AFP Hiroshima for "en særdeles stærk og overbevisende påmindelse om, at vi skal sætte en stopper for truslen fra atomvåben".

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip