G8-lande ser økonomisk dødvande fortsætte

»Risiciene i euroområdet er aftaget i det forløbne år, men området er stadig i recession,« sagde lederne, der blandt andet tæller præsident Barack Obama og sin russiske ditto, Vladimir Putin, i en fælles udtalelse efter mandag aftens panelmøde ifølge Reuters.

På mødet var et af emnerne situationen i Japan, der gennem en længere periode har været ramt af økonomiske problemer. Her løftede G8-statslederne pegefingeren og gjorde det klart, at Japan, der selv er et G8-land, bør komme med en troværdig plan for at genoprette landets økonomi. Samtidig efterlyste lederne også mere fleksibilitet i økonomierne verden rundt, hvor ønsket specifikt var en mere individuel økonomisk politik.

»Tempoet i den økonomiske konsolidering bør være forskelligt alt efter de individuelle nationale økonomiske omstændigheder,« lød det i udtalelsen, der så optimistisk på amerikansk økonomi.

Udover verdensøkonomien var også Syrien på programmet ved mødet, hvor Vladimir Putin og Barack Obama mandag satte sig sammen for at diskutere fremtiden for det borgerkrigsramte land. Rusland ser gerne, at USA og NATO holder sig fra at støtte oprørerne, og at der under ingen omstændigheder oprettes en flyveforbudszone, som ellers vil kunne forhindre den syriske præsident Bashar al-Assads jagerfly i at bombe oprørernes stillinger.

Dagens Gossip