Gåden som kun børn kan løse: Hvilken vej kører bussen?

Man skulle tro, at voksne har bedre forudsætninger for at løse gåder end børn. Men ikke i dette tilfælde med en bus, der skaber forvirring om hvilken vej, den kører.

Billedet af en gul bus, der tilsyneladende kan køre begge veje, fordi bussen er ens i begge ender, har fået folk online til at rive sig i håret af fortvivlelse. For hvilken vej kører den gule bus, lyder gåden, som er beregnet til børn.

Gåden dukkede for nylig op i National Geographics tv-serie om gåder og andre hjerneudfordringer? Ifølge National Geographic kan 80 procent af børn under 10 år med det samme løse gåden - modsat voksne, som enten brugte meget lang tid på at komme med det rigtige svar eller opgav.

Kan du løse gåden? 

Læs også: Far bliver hængt ud for dette billede, som har vist sig at være en formue værd

Svaret skal findes i bussens døre, som man ikke kan se på billedet. Forvirret?

Eftersom busdørerne ikke er synlige, kører bussen fra venstre mod højre, hvis man har venstrekørsel som i fx England, mens bussen kører den modsatte vej, hvis der er højrekørsel som i fx Danmark og USA.

Årsagen til børn har nemmere ved denne slags gåder, handler om, at børn bruger det første visuelle hint, der falder dem ind, hvilket ikke nødvendigvis altid er en fordel, mens voksne blander flere ting sammen såsom det visuelle og det sanselige, hvilket typisk fører til en længere overvejelse med flere muligheder.

Følg Dagens Talent for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip