Gård ved Viborg ramt af fugleinfluenza

»Vi betragter altid fugleinfluenza med alvor, fordi den i sjældne tilfælde kan smitte til mennesker. Men umiddelbart er dette fund ikke farligt,« siger souschef i Fødevarestyrelsen, dyrlæge Stig Mellergaard.

Lige nu er man i gang med at aflive alle ænderne. Derudover har man valgt at lave en afspærringszone på en kilometer omkring gården.

»Det er tre år siden, at vi sidst har set et lignende tilfælde i Danmark. Når det er farligt, er det fordi, der er en risiko for, at fugleinfluenzaen muterer. Sker det, kan man se en dødelighed på op til 100 procent, og der vil være en risiko for, at det smitter til mennesker,« siger Stig Mellergaard.

Fugleinfluenza er en luftbåren virus, der i særlige tilfælde kan overføres til mennesker. Der er dog ikke nogen chance for, at den type virus, man fandt i de jyske ænder, kan risikere at smitte mennesker.

»Der er som sagt tale om et forstadie, som ikke udgør nogen fare. Det betyder, at vi nu tager alle de forholdsregler, der skal til,« siger Stig Mellergaard.

Fødevarestyrelsen vil nu kontakte købere af gråænder fra besætningen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip