Gås finder politibetjent og leder ham hen til fanget baby

Skrevet af Ninna Andreasen

11/05/2016

Dagens topnyheder

Politibetjenten James Givens har været i tjenesten i 26 år hos Cincinnati Police Department. I den tid har han dog aldrig oplevet noget a la det, der skete i mandags.

Mens han sad i sin patruljebil på en parkeringsplads, blev han opmærksom på en atypisk gæst, som virkede meget fokuseret på at få hans opmærksomhed, skriver The Dodo.  

- Gåsen kom op og begyndte at pigge i siden på bilen. Jeg kastede noget mad ud til hende, men hun tog det ikke. Hun blev bare ved med at pigge og rappe. Så gik hun lidt væk, stoppede og kiggede tilbage. Som kom hun tilbage igen og piggede lidt mere, fortæller James Givens.

Gåsen gik igen for anden gang og kiggede tilbage. Han besluttede sig for at følge efter hende. Det viste sig at være en god idé.

Omkring 100 meter væk på et græsareal tæt på en å lå en af hendes unger viklet ind i snor fra en ballon.

Læs også: Kat nægter at forlade supermarkedet lige meget, hvor mange gange den bliver smidt ud

- Hans små fødder sparkede. Hun ledte mig lige hen til ham, siger betjenten.

Han var dybt forundret over, hvad der lige var sket og en smule nervøs for at gå hen til ungen, hvis nu gåsen ville angribe ham. Derfor ringede han til dyreværnet, men de kunne ikke komme med det samme.

Til gengæld hørte James Givens’ kollega Cecilia Charron opkaldet. Hun meldte sig til at hjælpe.

- Hun kom alene. Jeg sagde, hun skulle være forsigtig, men hun gik bare lige over og fik ungen fri. Mor-gåsen kiggede bare på, som om hun vidste det. Det var fantastisk, siger James Givens.

Så snart ungen var blevet filtret ud af snoren, vraltede den over til moren og svømmede sikkert væk.

- Det lyder som noget, man har fundet på. Det var bare helt ubeskriveligt. Jeg ved helt ærligt ikke, hvorfor jeg besluttede mig for at følge efter hende, men det gjorde jeg. Det for mig til at tænke på, om de ved, at de kan henvende sig til mennesker, når de har brug for hjælp?, spekulere betjenten.

Læs også: Mand ser noget mystisk i containeren - så indser han, at han er nødt til at kravle ned i den

Se redningsaktionen i videoen nedenfor.


Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler: