Gab blev til gys: Real vandt - Dortmund i finalen - se billederne her

For bare otte år siden var Borussia Dortmund en klub i knæ. Konkursen nærmede sig og kun via et lån på 15 millioner kroner fra rivalen Bayern München formåede klubben at betale sine spillere løn.

Historien har det med at slå finurlige sløjfer, og nu gør den det igen. Går Bayern München som ventet videre fra deres semifinale mod FC Barcelona onsdag aften, mødes Tysklands to største klubber den 25. maj i en Champions League-finale. Blot otte år efter den ene klub reddede den anden fra at dreje 'der schlüssel' om i låsen.

Det krævede en sejr på 3-0 eller mere, hvis Real Madrid skulle tvinge Borussia Dortmunds rejseansvarlige til at aflyse et chartret fly til London i dagene op til den 25. maj. Han nåede med sikkerhed at mærke efter uden på lommerne, for at finde ud af, hvor mobiltelefonen mon var i løbet af syv højdramatiske minutter mod kampens slutning. Men facit er klart. Borussia Dortmund er i Champions League-finalen på Wembley om tre-en-halv uge. Reservationen holder, en lille sensation er i hus og en historisk intern tysk slutkamp er - næsten - en realitet.

'Miraklet i Madrid' - drømmeoverskriften at vågne op til for 'Madridistas' verden over onsdag morgen - udeblev. Men sensationen var uhyggeligt tæt at indtræffe til allersidst. Syv minutter før tid - ved stillingen 0-0 - lignede det en sikker tysk finaleplads. Men en scoring fra først indskiftede Karim Benzema og siden anfører Sergio Ramos tændte ilden i de spanske øjne og plantede noget helt andet i underbukserne på en flok rystede tyske spillere. De for en fodboldkamp så vigtige elementer - spænding og tænding - var pludselig til stede i overflod, men det altforandrende mål til 3-0 kom aldrig. Elleve minutter efter den første Real Madrid-scoring kunne dommer Howard Webb derfor fløjte lettelsen og glæden direkte ind i hovedet på Dortmunds spillere, ledere og nå ja, deres rejsearrangør.

Inden de sidste minutter af 2-0-kampen tenderede det aldrig en Champions League-semifinale med klassiker-potentiale. Ikke meget tydede på at den samlede tyske sejr - skabt på ryggen af en fænomenal 4-1-sejr hjemme på Signal Iduna Park - ville komme i fare.

På et regnvådt Estadio Santiago Bernabeu vadede hjemmeholdet i chancer i kampens første 20 minutter. Især Gonzalo Higuain, Cristiano Ronaldo og en storspillende Mesut Özil havde enorme muligheder til den forløsende første scoring, men i alle tilfælde vandt Dortmund-keeper Roman Weidenfeller kampen mano a mano - mand mod mand.

Real Madrid tabte pusten, da det ikke lykkedes at score 1-0-målet, og som minutterne gik af først 1.- og siden 2. halvleg kaprede Borussia Dortmund chanceovertaget. I sidste uge var Robert Lewandowski den altoverskyggende helt. Tirsdag kravlede den eftertragtede polak over i den anden grøft som den altoverskyggende synder med misbrugte chancer en masse.

Men Lewandowski står trods alt tilbage som en helt. Det gør han, fordi Borussia Dortmund gjorde sin del af arbejdet for at skabe mødet mellem låneyder og låntager. Resten er op til Bayern München onsdag aften.

Se alle billederne nedenunder.....

Dagens Gossip