Gaddafis spionchef mistænkt for Lockerbie-flybomben

De to mistænkte i sagen om Lockerbie-flybomben i 1988 er den tidligere libyske leder Muammar Gaddafis spionchef Abdullah al-Senussi og Mohammed Abu Ejaila, siger en regeringstalsmand i Tripoli fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det blev annonceret torsdag, at der var yderligere to mistænkte i den gamle sag fra Skotland, da de skotske og amerikanske myndigheder nu har identificeret de to libyere i sagen.

Senussi sidder for øjeblikket i fængsel i Tripoli, efter at han blev dømt for at have medvirket til flere protestanters død i forbindelse med demonstrationer mod Gaddafi i 2011.

Der er i øjeblikket ikke yderligere informationer om den anden mistænkte, Mohammed Abu-Ejaila, i forbindelse med Lockerbie-flybomben.

Jamal Zubia, som er direktør for presseafdelingen i den Libyske regering i Tripoli, har sendt en meddelelse til flere journalister, hvor han bekræfter navnene på de mistænkte.

270 mennesker blev dræbt, da et amerikansk Pan Am-passagerfly blev sprængt i luften over den skotske by Lockerbie, da det var på vej fra London til New York i december 1988.

259 af de dræbte befandt sig om bord på flyet, mens yderligere 11 døde på landjorden. De fleste af ofrene var amerikanere, som var på vej hjem for at holde jul.

Den nu afdøde, tidligere libyske efterretningsofficer Abdel Basset al-Megrahi blev i 2001 dømt for at stå bag bomben. Han blev idømt fængsel på livstid og er den eneste, der er blevet dømt i sagen.

Men nu er de to libyere mistænkt for at have hjulpet Megrahi.

I 2003 erkendte Libyens daværende leder, Muammar Gaddafi, det libyske medansvar for bombeangrebet. Han udbetalte erstatninger til ofrenes familier, men han har aldrig erkendt, om han personligt bestilte angrebet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip