Gade: Løkke vil arbejde benhårdt på EU-aftale

V-regeringen vil arbejde "benhårdt" på at få den bedst mulige aftale for Danmark, hvis det ender med et nej.

Det siger Venstres gruppeformand, Søren Gade, efter at valgstedsmålinger fra både DR og TV2 peger på, at vælgerne har stemt nej til at omdanne Danmarks forbehold for EU's retssamarbejde med en tilvalgsordning.

- Vi skal arbejde benhårdt, for at danskerne får den bedst mulige aftale. Men det bliver svært, siger Søren Gade med forbehold for, at der ikke er tale om det endelige resultat endnu.

Venstres tidligere forsvarsminister lægger dog ikke skjul på, at han ikke har et klart svar på, hvilken løsning den danske statsminister kan nå frem til.

- Det bliver statsminister Lars Løkke Rasmussen, som skal til Bruxelles for at få en aftale. Vi kan ikke sige, hvordan aftalen bliver, eller hvilken aftale vi kan få. Det er op til EU-parlamentarikerne og ministerrådet at beslutte, hvad vi kan få, siger Søren Gade.

Dermed henviser han formentlig til, at nej-partierne især har talt for en parallelaftale om Europol, som skal forhandles på plads og godkendes af de øvrige EU-lande.

Mange eksperter har dog vurderet, at det vil tage så lang tid at forhandle aftalen på plads, at Danmark forinden må forlade samarbejdet.

En anden løsning kan blive en ny folkeafstemning om en tilskåret tilvalgsordning med kun Europol, som DF har talt for.

Søren Gade erkender, at ja-siden "ikke har gjort det godt nok", hvis det ender med et nej.

- Hvis det bliver et nej, så er det tid til selvransagelse, når et kæmpe flertal i Folketinget anbefaler et ja, og befolkningen så siger nej.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip