Gadefejer svømmer i tilbud om dates og modeljob, efter at hendes billeder er blevet delt på nettet

23-årige Rita Mattos står op klokken 4.20 hver morgen for at rydde op i gaderne og tømme kloakkerne i storbyen Rio de Janeiro i Brasilien.

Selvom hendes vagter er 12 timer lange, og arbejdet er fysisk trættende, så elsker hun sit job, skriver Mirror.

- Jeg er meget stolt af det, jeg laver. Udover at arbejdet er hårdt, har jeg det også rigtig sjovt, fortæller hun.

Men intet er længere, som det plejer at være for den unge kvinde. 

På det seneste er hun blevet overstrømmet med tilbud om dates og modeljob, efter at nogen har lagt billeder af hende på det sociale medie WhatsApp - billeder, hvor hun blot passer sit arbejde som gadefejer.

Fotografierne har spredt sig med lynets hast, og hun er nu kendt som 'Sweeper Babe'. 

Rita Mattos var ikke synderlig begejstret for de mange henvendelser til at begynde med. Hun mener, at det store fokus på hende er diskriminerende over for hendes kollegaer, som ikke modtager samme overvældende opmærksomhed.

- Folk er overraskede, når de ser en pæn pige arbejde som gadefejer. De siger, at jeg kan finde et bedre job end. Men hvorfor skal gadefejere nødvendigvis være grimme? Der er mange fordomme mod dem, fortæller hun.

Den unge kvinde tjener lidt over 4.000 kroner om måneden på sit arbejde, og derfor er hun alligevel begyndt at overveje at skifte branche, nu hvor muligheden byder sig.

- I begyndelsen troede jeg, at folk jokede med mig og kritiserede mig. Men senere så jeg, at kommentarerne var positive, og at folk roste mit udseende. Så nu er jeg glad, og jeg håber, at al denne opmærksomhed vil føre gode muligheder for at finde modelarbejde med sig, lyder det fra Rita Mattos.

Hun tilføjer, at hun altid har drømt om at blive model, men hun tør alligevel ikke håbe på for meget. Mattos har allerede en agent og vil tage alle slags modeljob, men hun vil alligevel ikke sige sit almindelige arbejde op:

- Det er fysisk hårdt arbejde, som er godt til at holde kroppen stram. Jeg træner også efter arbejde. Jeg er ikke typen, der går på slankekure eller lader være med at spise bestemte ting.

Rita Mattos begyndte at arbejde som gadefejer i marts sidste år.

- Jeg er meget selvstændig. Jeg har arbejdet siden, at jeg var 16 år. Jeg har altid nydt at klare tingene selv. Jeg håber, at jeg opnår alle mine drømme, fortæller hun.

At drømmene nu er inden for rækkevidde blot, fordi hun arbejder i en orange dragt, havde hun ikke set komme. I begyndelsen var hun træt af opmærksomheden:

- Det virker som om, at folk aldrig har set en numse, ben og bryster før. Jeg er en normal person ligesom alle andre. Jeg er ikke kendt, jeg er bare en gadefejer, så hold venligst op med at følge mig, lød den offentlige melding i et forsøg på at få folk til at holde op med at sende venneanmodninger.

Men nu vil hun altså udnytte opmærksomheden til sin fordel. Se flere billeder af den spirende model i galleriet herunder.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip