Galatasaray-fan løsladt af byret

Københavns Byret har tirsdag valgt at løslade tre fans af den tyrkiske fodboldklub Galatasaray, som har siddet varetægtsfængslet siden 6. november. Det oplyser advokat Erbil Kaya til Ritzau.

Mændene blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet i forbindelse med fodboldkampen mellem FC København og Galatasaray i Parken i København den 5. november.

- Fængslingerne har haft stor bevågenhed i Tyrkiet, og både en repræsentant fra ambassaden og en af topfigurerne i Galatasaray har været til stede i retten, fortæller advokat Erbil Kaya, som er forsvarer for to af mændene.

Der er tale om tre mænd på henholdsvis 20, 21 og 22 år.

Ifølge Erbil Kaya har anklagemyndigheden i Københavns Politi rejst tiltale mod den 22-årige for trusler og for i kådhed at udsætte andre for fare.

Det skete i forbindelse med fodboldkampen, hvor manden angiveligt viftede med et romerlys mod nogle kontrollører, hvilket altså ifølge anklagemyndigheden var både farligt og truende.

De to andre mænd, som blev anholdt og fængslet efter fodboldkampen, er sigtet for henholdsvis at slå en kontrollør i hovedet med en knytnæve og for at slå en vagt med en plastikflagstang.

/ritzau/

Dagens Gossip