Galleri: Danmarks håndboldkvinder smadrer Østrig i EM-kvalen

25/10/2013

Med 42-27 blev Østrig effektivt besejret af Danmarks kvinder, da de to hold tørnede sammen på håndboldbanen i kampen om at kvalificere sig til EM i 2014.

Opgøret var da også et, der skulle vindes af danskerne, der er favoritter i deres EM-kvalifikationspulje, mens østrigerne ikke har været med til en slutrunde siden 2009.

Det tog dog lidt tid, før Danmark kom i gang. Danskerne haltede efter østrigerne det første kvarter. Da Østrig bragte sig i front 7-5, tog landstræner Jan Pytlick timeout for at få styr på sine tropper.

Det lod til at hjælpe, for herefter rev danskerne sig ud af en halvskidt periode og trak stille og roligt fra modstanderne til en komfortabel pauseføring på 20-11.

Pernille Holst Holmsgaard var tvivlsom til aftenens kamp, da hun til træning kom til skade og måtte udgå med smerter ved hoften. Hun blev dog klar og kom på både banen og måltavlen.

Jan Pytlick havde op til kampen ikke lagt skjul på, at det særligt var i forsvaret og på målmandsposten, at holdet skulle præstere og løfte spillet. Både Cecilie Greve og Rikke Poulsen gjorde en god figur på målet og greb overlegent flere af de østrigske skud.

I forsvaret lykkedes det også at stå stærkere i løbet af kampen, og danskerne fik trukket angrebsfejl og brudt det østrigske angrebsspil flere gange.

Foran et veloplagt publikum holdt Danmark fast i føringen i anden halvleg, hvor danskerne især formåede at veksle redninger til hurtige kontramål og spille hurtigt op ad banen.

De danske fløje gjorde først for alvor væsen af sig i anden halvleg, men var mest synlige i kontraspillet, hvorimod de forsvandt en smule fra det etablerede spil i angrebet.

Østrig kom aldrig tilbage i kampen, hvor danskerne ikke gav slip på overtaget eller lod føringen komme i fare. Louise Burgaard udnyttede tilmed den massive føring til at score bagom ryggen i en kontra.

Med sejren tager Danmark det første skridt mod EM-slutrunden i Ungarn og Kroatien. I alt skal kvinderne spille seks kampe mod Østrig, Litauen og Ungarn. De to bedste hold i puljen indløser billet til slutrunden næste år.

Søndag løber de danske kvinder igen på banen i EM-kvalifikationen. Her er det Litauen, der skal besejres på udebane.