Galleri: Ingen savnede passagerer under Costa Concordia

Arbejdet stod ifølge nyhedsbureauet Reuters på til langt ud på natten, hvor målet var at få det 114.500 ton tunge skib bragt på ret køl, så man blandt andet kunne lede efter ligene af to savnede passagerer under skibet.

Efter en lang dags arbejde var skibet blevet roteret mere end 25 grader fra sin udgangsposition, og det forventedes natten til tirsdag, at det ikke ville tage mere end et par timer at få rettet skibet helt op.

»Vi har påbegyndt den sidste fase af rotationen,« sagde Franco Gabrielli, der er leder af Italiens myndighed for civil beskyttelse til nyhedsbureauet.

Arbejdet med at få rejst skibet er blevet forsinket af stormvejr, men lederen af selskabet Costa Cruises tekniske hold, Franco Porcellacchia, siger, at alt er gået efter planen.

500 ingeniører har i størstedelen af det seneste år været på øen Giglio, som skibet forulykkede

ud for, for at forberede bjærgningsarbejdet ved at stabilisere vraget.

Dykkere har pumpet omkring 18.000 ton cement ind i sække under skibet for at forhindre, at det brækker over i operationen, der indtil videre har kostet 4,5 milliarder kroner. Et af de involverede forsikringsselskaber vurderer, at det samlede beløb kan ende på 6,2 milliarder kroner.

Ligene af to savnede passagerer er trods eftersøgning med undervandskameraer mandag endnu ikke blevet fundet.

Ulykken skete, da det 290 meter lange og 38 meter brede skib i januar måned sidste år sejlede for tæt på Giglio og ramte nogle klipper under vandet.

Ombord på ulykkestidspunktet var 4.200 personer. 32 mistede livet i det mørke og vinterkolde vand.

Fire besætningsmedlemmer fra Costa Concordia og en ansat fra Costa Cruises blev i juli idømt fængselsstraffe for deres rolle i ulykken. Skibets kaptajn, Francesco Schettino, er fortsat anklaget for manddrab og for at have forladt skibet, før alle passagerer og besætningsmedlemmer var blevet reddet.

Når skibet engang er hævet, vil det blive bugseret til ophugning, hvilket formentlig først vil ske til foråret.

Se billederne nedenunder...

Dagens Gossip