Galleri: Kronprinsparret hyldet med dannebrog i Sydney

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary blev torsdag budt velkommen til Sydney, hvor de er med til at fejre 40-års fødselsdagen for byens dansk-designede operahus.

Det royale par blev mødt af forventningsfulde mennesker samt både dansk og udenlandsk presse, da de ankom til foden af Jørn Utzons glimtende skalbyggeri.

Peter Madvig var en af de mange, der var mødt op med et dannebrogsflag i hånden for at få et glimt af det danske kronprinspar. Mary og Frederik gør nemlig altid et stort indtryk, mener han.

- Jeg har haft fornøjelsen af at tale med dem før, men det er noget helt specielt at komme herind i dag og vise flaget og sige hej, siger Peter Madvig, som arbejder for den danske kirke i Sydney og har været i Australien siden 1969, til Ritzau.

- Dels fordi hun har en australsk baggrund, men også fordi de er så venlige, imødekommende og herlige. De ved, hvordan man får folk til at føle, at de kender en, og de er opmærksomme, selvom de har alle de pligter, tilføjer han.

Frederik og Mary er officielle protektorer for Operahusets 40-års fødselsdag, og de skal de kommende dage blandt andet åbne en designudstilling og uddele deres årlige kulturpriser ved et stort show i Jørn Utzons verdensberømte byggeri.

Kronprinsparret fik overrakt blomster ved ankomsten til operahuset, og tilskuerne hujede og klappede, da det royale par til sidst bevægede sig op ad trappen til bygningen.

Danske Kirsten Gross har været i Australien i 46 år, og hun har fulgt kronprinsparret med stor interesse.

- De er meget populære, og alle taler om dem. Det er fordi, at de er sådan et sympatisk par, og de har alle de her dejlige børn, siger hun.

Kronprinsparret mødte hinanden i Sydney under de olympiske lege i 2000. Og australierne er begejstrede for kronprinsesse Mary, lyder det.

- Hun er så smuk. Jeg er stolt af at være australier, lyder det fra en lokal australier foran Operahuset.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip