Galleri: Målrigt bunddrama ender uafgjort i Viborg

30/11/2013

Det endte med en pointdeling i superliga-bundopgøret mellem Viborg og Sønderjyske.

Gæsterne fra Sønderjyske er stadig sidst i ligaen med 15 point og med fire op til en plads over nedrykningsstregen. Viborg har 21 point og overhaler FC Vestsjælland på sjettepladsen.

Der var ellers ikke meget, der talte for, at Sønderjyske skulle have point i opgøret. I de hidtidige syv superligaopgør mellem de to klubber er det således blot lykkedes sønderjyderne at hente et point mod de grønblusede viborgensere.

Men den statistik tænkte Bjørn Paulsen næppe på, da han udlignede i det 72. minut til 2-2.

Forinden havde Viborg scoret fem minutter efter kampstart ved Aleksander Stankov og fem minutter efter pausen ved Thomas Dalgaard. I øvrigt Dalgaards 12. sæsonscoring.

Daniel Jensen scorede på straffespark efter 38 minutter til 1-1 og stod dermed for den første Sønderjyske-scoring i kampen. Med resultatet er Sønderjyske dog sikre på at overvintre under nedrykningsstregen.

Viborg spillede bedst og producerede chancer nok til at vinde, men Thomas Dalgaard var den store synder med to brændte friløbere. Sønderjyske derimod var mere effektive og scorede på sine to eneste chancer.

Sønderjyske-træner Lars Søndergaard bør derfor være mest tilfreds. Og selvom spillet ikke var prangende, er der måske alligevel håb for hans trængte tropper.

Det kræver dog stadig, at den sønderjyske defensiv strammes op. For et bedre hold end Viborg havde scoret flere mål.

Viborg fik lidt oprejsning i forhold til 1-4 afklapsning i Parken i sidste runde. Der skal dog mere skarphed til i begge ender, hvis der skal flere point til Ove Christensens oprykkerhold.

I næste runde møder Viborg AaB i Aalborg, mens Sønderjyske tager imod Brøndby på hjemmebane.