Galleri: Rekordmange hjemløse til julefrokost på Oslobåden

De fleste danskere nyder i denne tid julefrokoster med venner, bekendte og kolleger. Men for de hjemløse er festlighederne ikke mange. Derfor blev tirsdagens julefrokost på Oslobåden, hvor der blev kræset om de hjemløse, også nydt ekstra meget.

Det er fjerde år i træk, at DFDS Seaways i samarbejde med Missionen blandt Hjemløse, der bl.a. driver Mændenes Hjem og Kollegiet, inviterer de hjemløse om bord.

I år festede, hyggede og dansede i alt 322 københavnske hjemløse på Oslobåden, og det er mange flere end ved de tidligere års arrangementer.

- Antallet af hjemløse, der vælger at deltage i vores julefrokost for hjemløse på Oslobåden, er steget stødt, siden vi afholdt den første julefrokost for blot få år siden. Det fortæller os, at der er et behov for et arrangement som vores, samt at de hjemløse sætter stor pris på også at fejre julen omkring et veldækket bord. Og for os er det utroligt, at mærke den glæde og varme, som de hjemløse tager med til arrangementet, fortæller Country Manager for DFDS Seaways, Kevin Helsinghof.

Hos Missionen blandt Hjemløse er de også meget tilfredse med dagens julefrokostarrangement:

- I forbindelse med julen bliver de hjemløse ofte mere opmærksomme på deres situation, og mange føler sig i stigende grad ensomme. Så vi er meget taknemmelige for, at DFDS Seaways giver vores brugere denne festdag, som blandt mange af dem er blevet døbt ’firmajulefrokosten’. Det er noget, de er begyndt at se frem til, lyder det fra sekretariatsleder Gitte Frydensbjerg fra Missionen blandt Hjemløse.

De københavnske hjemløse blev i forbindelse med arrangementet afhentet i busser fra NettBuss på Missionen blandt Hjemløses væresteder rundt omkring i København og gik om bord på Pearl Seaways, hvor de blev trakteret med julebuffet, livemusik og gaveposer, der blandt andet var sponseret af Metz, Johan Bülow, Carls Backs og GSK, mens NettBuss sponserede transporten.

Oslobådens ansatte arbejdede gratis på dagen og har desuden samlet 10.000 kroner sammen som ekstra gave. De hjemløse kan desuden se frem til at modtage planter samt stole, som bliver til overs i forbindelse med den gennemgribende renovering af Oslobåden til værestederne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip