Galleri: Seks uhyre sjældne biler til salg i Danmark

Vil du have blikfang på vejen eller misundende blikke til din indkørsel, har Bilbasen fundet seks gode bud på meget specielle biler, der kan få enhver bilsamler eller motorinteresseret til at grue af misundelse.

Oldsmobile Toronado 7,5 Coupé 1968

En rigtig amerikansk flyder på godt to tons, udstyret med 7,5 liters motor og med hele 385 brølende hestekræfter. Bilen er nok mest kendt, som den første amerikanskproducerede bil med forhjulstræk, og det tog producenterne syv år og en masse penge om at udvikle teknikken.

Der blev kun lavet omkring 20.000 eksemplarer af ’68 udgaven på verdensplan.

Se mere om bilen her

Ferrari 512 bb 1981

Man skal lede længe for at finde en lige så speciel Ferrari. Ferrari 512 BB, også kendt som 512 Berlinetta Boxer, var en specialproduceret bil fra Ferrari og deres bud på at give den kendte 512 racer nyt liv uden for motorsporten. Modellen var med den såkaldte ”flat 12”motor, kendt fra Formel 1, og som var fladere og mere kompakt end den almindelige V12.

Bilen her er importeret fra Tyskland, og er en blandt kun 929 eksemplarer verden over.

Se mere om bilen her

Ferrari 400i 1982

Endnu en unik Ferrari der blev kørt af selveste Enzo Ferrari som firmabil. Ferrari 400i var den første Ferrari med fire sæder og et forsøg på at lancere en direktionsvogn i luksusklassen. Der er også mere luksus frem for sport over den, men med sine 315 hestekræfter og en 4,8 liters motor, er der dog stadig masser overskud og motorkraft.

Den sjældne Ferrari er kun fremstillet i 2911 eksemplarer.

Se mere om bilen her

Maserati Merak 3,0 Coupé 1977

En sjælden klassiker fra italienske Maserati og efterfølger til den lige så specielle Bora. I Maserati Merak erstattede man den tidligere V-8 motor med en mindre og dermed mere økonomisk V-6 motor.  Det gav også plads til et lille bagsæde og gjorde i det hele taget bilen lettere i vægt og styring.

Måske har du spottet bilen i filmen ”Scarface” fra 1983, hvor den ses i en rød udgave.

Der blev kun produceret 647 eksemplarer af Maserati Merak fra 1977.

Se bilen og flere detaljer her

Triumph GT6 1973

Denne engelske GT6 MK III fra Triumph er, som navnet antyder, den tredje i serien, der oprindelig blev baseret på den tidligere Spitfire model. Med 104 hestekræfter og en topfart på omkring 180 kilometer i timen, er den mere elegant end sporty, men lyden fra de seks cylindre er ikke til at tage fejl af.

Det blev fremstillet ca. 13.000 eksemplarer i alt.

Se bilen og detaljerne her

Lamborghini Urraco

Den mest sjældne af bilerne her på listen. Urraco eller ”lille tyr” kom på markedet i 1973, og var Lamborghinis forsøg på at lave et opnåeligt og betaleligt alternativ til konkurrenterne Maserati Merak og Ferrari Dino.

Bilen her er den ultra-sjældne Urraco P111, som er speciallavet til det amerikanske marked med V8 motor og 180 hestekræfter.

Se bilen, som kun er lavet i 21 eksemplarer her

Se billeder af bilerne nedenunder...

Dagens Gossip