Gammel mor er sundt for børn

Ældre mødre kan være glade i dag.

Hvor videnskaben førhen har troet, at mødre, der føder sent i livet, får børn med store helbredsproblemer, viser undersøgelse nu, at det forholder sig omvendt.

Kvinder på 35-44 år får børn med lige så godt helbred senere i livet, som de kvinder, der føder i alderen 25-34 år.

Undersøgelsen er bygget på 18.000 amerikanske børn og deres mødre, udført ved Max Planck Institute for Demographic Research (MPIDR) i Rostock, Tyskland.

- Vi behøver ikke bekymre os for stigende alder for førstegangsfødende, i hvert fald ikke hvad angår barnets helbred i en voksen alder, siger forskeren bag undersøgelsen, Mikko Myrskylä ifølge Videnskab.dk.

Tidligere har man antaget, at mødre, der venter med at få børn til 30-års alderen, har dårligere fysiologiske forudsætninger på grund af dårligere kvalitet i modnede ægceller eller svækkelse i moderkagen. Men ifølge undersøgelsen ser det ud til, at jo yngre kvinden er ved fødslen, jo flere problemer med helbreddet kan barnet i gennemsnit få senere i livet.

Ifølge studiet er andelen af sygdomstilfælde 15 procent højere hos børn af mødre i alderen 14-19 år. Hos børn af mødre i alderen 20-24 år er der statistisk set fem procent flere sygdomstilfælde end i gruppen fra 25 år og opefter.

Kilde: Videnskab.dk

Dagens Gossip