Gammel mor er sundt for børn

Ældre mødre kan være glade i dag.

Hvor videnskaben førhen har troet, at mødre, der føder sent i livet, får børn med store helbredsproblemer, viser undersøgelse nu, at det forholder sig omvendt.

Kvinder på 35-44 år får børn med lige så godt helbred senere i livet, som de kvinder, der føder i alderen 25-34 år.

Undersøgelsen er bygget på 18.000 amerikanske børn og deres mødre, udført ved Max Planck Institute for Demographic Research (MPIDR) i Rostock, Tyskland.

- Vi behøver ikke bekymre os for stigende alder for førstegangsfødende, i hvert fald ikke hvad angår barnets helbred i en voksen alder, siger forskeren bag undersøgelsen, Mikko Myrskylä ifølge Videnskab.dk.

Tidligere har man antaget, at mødre, der venter med at få børn til 30-års alderen, har dårligere fysiologiske forudsætninger på grund af dårligere kvalitet i modnede ægceller eller svækkelse i moderkagen. Men ifølge undersøgelsen ser det ud til, at jo yngre kvinden er ved fødslen, jo flere problemer med helbreddet kan barnet i gennemsnit få senere i livet.

Ifølge studiet er andelen af sygdomstilfælde 15 procent højere hos børn af mødre i alderen 14-19 år. Hos børn af mødre i alderen 20-24 år er der statistisk set fem procent flere sygdomstilfælde end i gruppen fra 25 år og opefter.

Kilde: Videnskab.dk

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip