Gandhis drabsmænd slipper for dødsstraf

Indiens højesteret har tirsdag morgen omstødt dødsdommene over bagmændene bag drabet på den tidligere premierminister Rajiv Gandhi i maj 1991.

Højesteretspræsident P. Sathasivam redder de tre dømte tamilske separatister fra galgen, fordi regeringen har trukket sagen i langdrag i 11 år.

Rajiv Gandhi, der var Indiens regeringschef i midten af 1980'erne og søn af Indira Gandhi, blev dræbt ved et selvmordsangreb i 1991, hvor en kvindelig formodet terrorist fra De Tamilske Tigre sprængte sig selv i luften og rev mange andre mennesker med sig i døden.

I 1998 blev en større gruppe tamilske separatister idømt dødsstraffe i sagen.

Afgørelsen sker efter, at Indiens højesteret i sidste måned omstødte dødsdommene på 15 personer. Afgørelsen medførte nye restriktioner i forbindelsen med eksekveringen af dødsdomme i det asiatiske land.

Rajiv Gandhi blev den yngste premierminister nogensinde i Indien, da han overtog posten efter sin mor, Indira Gandhi, der blev snigmyrdet i oktober 1984. Han regerede landet, indtil han tabte et valg fem år senere.

Gandhis enke Sonia er leder af Indiens regerende Kongres parti, og hans søn Rahul Ghandi er frontfigur i kampagnen frem mod valget i Indien, der finder sted til maj.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip