Gang i boligsalget: Færre til salg-skilte landet over

Skrevet af admin

08/09/2015

Mest læste i dag

Der er masser af tegn på, at boligmarkedet i Danmark stille og roligt er ved at normalisere sig.

Det seneste dukkede op tirsdag morgen, hvor Realkreditrådet har offentliggjort tal for boligudbuddet - altså hvor mange ejerboliger, der er til salg.

De viser, at der i august var 38.886 huse til salg landet over, og det er 3554 færre end på samme tidspunkt sidste år.

Det er et tegn på, at der er solgt flere huse, og at markedet er ved at tø op, konstaterer Ane Arnth Jensen, der er direktør i Realkreditrådet. Hun noterer sig også, at faldet er landsdækkende

- Mere end halvdelen af de huse, der det seneste år er gledet ud af boligudbuddet, kan tilskrives de fem landsdele vest for Storebælt.

- Det skal selvfølgelig ses i forhold til, at det også er her, at langt de fleste huse til salg befinder sig, siger hun.

Antallet af ejerlejligheder, der er til salg, er også faldet. Men her gælder dog, at antallet er øget måned for måned i 2015.

Når det gælder udbudstiderne, er de stort set uændret, hvad huse angår. Lejlighederne ligger derimod i snit halvanden måned mindre, før de bliver solgt.

Et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter bliver udbudt til 1,97 millioner kroner. En tilsvarende ejerlejlighed på 80 kvadratmeter står til 2,2 millioner kroner.

/ritzau/