Gang i den: Vi brugte dankortet flittigt i juni

Danskerne elsker deres dankort. I juni i år blev det brugt 88,6 millioner gange - og det er en stigning i antallet af dankort-betalinger på 6,3 procent i forhold til juni sidste år.

Også det samlede forbrug steg en smule. Samlet blev der betalt varer og andet for 28 milliarder kroner i den første sommermåned i år. Og det er 0,7 milliarder mere end i juni 2012, oplyser Nets, der står bag dankortet.

- Det tyder på, at forbruget er ved at komme lidt op, som også andre indikatorer har peget på - ikke mindst den meget store stigning i forbrugertilliden, vi så i juni, siger økonom i Danske Bank Jens Nærvig Pedersen i en kommentar til tallene.

- Forklaringen er givetvis den fremgang i realindkomsten efter skat, som de fleste danskere oplever i år. Men det kan også spille ind, at boligmarkedet har fået det lidt bedre, i hvert fald nogle steder i landet, siger han.

Men selv om kortet blev brugt mere, og at vi samlet spenderede flere penge via det lille plastikkort, så faldt størrelsen på det beløb, vi bruge pr. gang.

I juni 2012 lød dankortregningen i snit på 328 kroner - i juni i år var det beløb faldet med 12 kroner.

- Træerne vokser så absolut ikke ind i himlen. I årets andet kvartal er omsætningen med dankort steget med lige godt en procent, påpeger Jens Nærvig Pedersen.

- Det svarer til en ganske lille fremgang i privatforbruget på måske 0,1 procent, når man også tager højde for inflationen og for tendensen til, at flere bruger kort frem for kontanter, siger økonomen.

I Danske Bank peger man på, at væksten kan accelerere til et egentligt opsving. Men der er vi ikke endnu, lyder det.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip