Gang i den: Vi brugte dankortet flittigt i juni

Danskerne elsker deres dankort. I juni i år blev det brugt 88,6 millioner gange - og det er en stigning i antallet af dankort-betalinger på 6,3 procent i forhold til juni sidste år.

Også det samlede forbrug steg en smule. Samlet blev der betalt varer og andet for 28 milliarder kroner i den første sommermåned i år. Og det er 0,7 milliarder mere end i juni 2012, oplyser Nets, der står bag dankortet.

- Det tyder på, at forbruget er ved at komme lidt op, som også andre indikatorer har peget på - ikke mindst den meget store stigning i forbrugertilliden, vi så i juni, siger økonom i Danske Bank Jens Nærvig Pedersen i en kommentar til tallene.

- Forklaringen er givetvis den fremgang i realindkomsten efter skat, som de fleste danskere oplever i år. Men det kan også spille ind, at boligmarkedet har fået det lidt bedre, i hvert fald nogle steder i landet, siger han.

Men selv om kortet blev brugt mere, og at vi samlet spenderede flere penge via det lille plastikkort, så faldt størrelsen på det beløb, vi bruge pr. gang.

I juni 2012 lød dankortregningen i snit på 328 kroner - i juni i år var det beløb faldet med 12 kroner.

- Træerne vokser så absolut ikke ind i himlen. I årets andet kvartal er omsætningen med dankort steget med lige godt en procent, påpeger Jens Nærvig Pedersen.

- Det svarer til en ganske lille fremgang i privatforbruget på måske 0,1 procent, når man også tager højde for inflationen og for tendensen til, at flere bruger kort frem for kontanter, siger økonomen.

I Danske Bank peger man på, at væksten kan accelerere til et egentligt opsving. Men der er vi ikke endnu, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip