Gangbesværede har dårlige adgangsforhold hos tandlægen

Det kniber med ordentlige adgangsforhold for kørestolsbrugere og andre gangbesværede hos tandlægerne i de største byer.

En optælling fra Sundhed.dk viser, at blot 16 procent af alle tandlæger i København, Aarhus og Odense tilbyder adgangsforhold til klinikken, der gør det muligt for kørestolsbrugere og dårligt gående at modtage tandbehandling. Hyppige problemer er, at klinikkerne ikke har til huse i stueetagen, og at der ikke er elevator i bygningen.

Dansk Handicap Forbund er fuldt bekendt med problemet.

»Det er ikke overraskende, at det ser sådan ud. Vi er nærmere overrasket over, at tallet er så højt, for vi oplever faktisk, at det er endnu værre,« siger Sif Holst, udvalgsmedlem i Dansk Handicap Forbund.

»De klinikker, der har adgang, ligger ikke jævnt fordelt i byerne - mange skal temmelig langt. Det har for eksempel været svært for mig at finde en tandlægeklinik i det indre København,« fortsætter hun.

Ifølge Dansk Handicap Forbund har de elendige adgangsforhold tydelige konsekvenser.

»De dårlige adgangsforhold til tandlæger betyder, at mange opgiver at finde en tandlæge, fordi det tager en måned at finde en tandlæge, der både har tid og ordentlige adgangsforhold. Konsekvenserne er, at folk måske får dårlige tænder. Det kan vi ikke være bekendt,« siger Sif Holst.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip