Gangnam-video kan give bagslag for sydfynske borgmestre

Det siger chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, efter at fire sydfynske borgmestre fra Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø har lagt en video på YouTube med deres egen version af den sydkoreanske rapper Psys verdenshit »Gangnam Style«.

»Fremsyn + Udsyn = Sydfyn,« lyder overskriften på videoen, hvor de fire borgmestre danser og synger om Sydfyns kvaliteter.

»Nogle griner, andre græder, men det er et lidt overraskende stunt, for der er ikke nogen af de fire borgmestre, der er kendt for hverken at have taleevner som en Kennedy eller folkelig popularitet som en Hugo Chavez,« siger Troels Mylenberg.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Videoen med de dansende borgmestre er på kort tid blevet et hit på YouTube og andre sociale medier.

»Der vil være nogle, der synes, det er superfedt, at borgmestrene laver sådan et opsigtsvækkende stunt. Så er der dem, der tænker: Hold da kæft, er de så langt ude, at de er nødt til at finde på sådan noget for at få opmærksomhed,« siger Troels Mylenberg.

Personligt finder han det forfriskende, at politikere træder ud af rollen, men det kræver politikere af en vis kaliber og med fast grund under fødderne, hvis det for alvor skal lykkes.

»Det er lidt ligesom, da statsminister Helle Thorning-Schmidt for nylig fløj ud af ministerbilen for at hilse på Sex-and-the-city stjernen Sarah Jessica Parker. Det virker kun rigtig godt over for omverdenen, hvis man har en stærk position, hvor der er plads til at vise mod og overskud. Har man ikke den position, kan det give bagslag. Og der er ingen af de fire borgmestre, der fremstår stærke. De har alle deres problemer at slås med i deres hjemkommuner. Ved at stille sig frem, som de gør i videoen, åbner de for nye flanker med kritik fra dem, der i forvejen ikke bryder sig om dem,« siger Troels Mylenberg.

Han mener dog også, man skal passe på med at tage You Tube-videoen for mere, end den er.

»De fire borgmestre er jo ikke dumme, og man skal nok passe på med at tage videoen for mere end den er - en sjov spøg. Og som Simon Spies sagde, så er dårlig omtale bedre end slet ingen omtale,« siger Mylenberg.

Se borgmestrene danse "Sydfyn Style" herunder

Dagens Gossip