Garagebarn-sagen: Politiker skjulte tvangsfjernet barn

Det ligger 13-14 år tilbage i tiden, men nu erkender lokalpolitikeren Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti, at han dengang hjalp manden, som var gået under jorden med to børn for at forhindre, at børnene blev tvangsfjernet.

Familien Eliasen fra Helsingør har senere fået fjernet i alt syv børn fra hjemmet. Den seneste tvangsfjernelse blev omtalt i en række medier, da politiet sidste år opdagede et fire år gammelt barn, som var gemt i forældrenes garage.

De sociale myndigheder havde intet kendskab til det såkaldte garagebarn.

- Jeg var bisidder for den pågældende familie og hjalp med at få omstødt en tvangsfjernelse i første omgang. Flere folketingspolitikere støttede også familien offentligt. Et barn overnattede to gange i vores hus, da faderen var gået under jorden med to drenge for at forhindre, at en tvangsfjernelse blev gennemført. Jeg var af den naive opfattelse, at jeg havde lavet en aftale med familien, om at de efterfølgende ville tage kontakt til kommunen og få problemerne løst. Men de holdt ikke aftalen. Hvis familien havde gjort det, tror jeg aldrig, at alle de andre børn var blevet tvangsfjernet, siger Ib Kirkegaard til Helsingør Dagblad.

Han er i dag ked af sin involvering i sagen. Politikeren, der senere blev socialudvalgsformand i kommunen, understreger, at han blot forsøgte at hjælpe tvangsfjernelsessagen til en god afslutning.

På sin hjemmeside, hvor Lisbeth Eliasen aktivt skriver om tvangsfjernelsen af hendes børn, glæder moderen sig over Den Social Ankestyrelse netop har erklæret Ib Kirkegaard inhabil i sagen om deres næstældste søn.

- Det er denne (søn. red.), som selveste Ib Kirkegaard personligt sammen med sin kone Susanne Kirkegaard i en periode for år tilbage selv skjulte for myndighederne i Helsingør Kommune, skriver Lisbeth Eliasen.  

Dagens Gossip