Garanterer fuld opladning af din elbil på 6 minutter

Skrevet af Henrik R

04/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nyobolt lover fuld opladning af bilen på seks minutter, mens 80 procent kan klares på fire minutter.

Dagens topnyheder

Nyobolt, en virksomhed baseret i England, præsenterer en banebrydende teknologi, der potentielt kan ændre elbilmarkedet markant. Firmaet hævder at have udviklet en teknologi, der muliggør fuld opladning af elbilsbatterier på blot seks minutter, og det ved brug af den nuværende ladeinfrastruktur.

Nyobolt har rødder i universitetsmiljøet på Cambridge og har påvist deres revolutionerende teknologi i en konceptbil baseret på Lotus Elise. Selvom køretøjets rækkevidde er begrænset til 250 kilometer, betyder den hurtige opladning, at en kort rækkevidde ikke nødvendigvis vil være et problem, så længe ladestationer er godt fordelt.

Der er blevet anvendt en række forskellige metoder for at opnå dette bemærkelsesværdige resultat. Blandt disse er brugen af et relativt lille 35 kWh batteri, der hjælper med at holde bilens vægt nede, og derved forbedrer dens effektivitet. Konceptbilen vejer kun 1.246 kilo, men er udstyret med en motor der leverer op til 470 hestekræfter.

En anden nøgle til Nyobolts teknologi er inklusionen af grundstofferne niobium og wolfram i batteriets anoder. Virksomheden forklarer, at denne teknologi ikke er begrænset til mindre batterier. I en pressemeddelelse udtaler selskabet, at "større batteripakker også kan fremstilles og kan oplades på få minutter, når 1 MW opladere bliver tilgængelige."

Selskabet rapporterer også, at batteriets ydeevne ikke falder markant efter 2.000 opladningscykluser, hvilket indikerer, at batteriets levetid ikke vil være et problem.

Nyobolt erklærer, at deres teknologi er klar til både produktion og opskalering, med planer om at begynde produktionen af batterierne i starten af 2024. Med en opladningstid på kun fire minutter for 80% kapacitet, ser det ud til, at en kop kaffe kan tage længere tid at hente end det tager at oplade din bil.