Garanti for undervisning på erhvervsuddannelser

Timegarantien, som er en del af regeringens reform af erhvervsuddannelserne, blev udstukket af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på Socialdemokraternes kongres i Aalborg lørdag, og ifølge Ane Halsboe-Jørgensen (S), næstformand for partiets folketingsgruppe, er det helt essentielt, at de studerende sikres et minimum af undervisning.

»Der er meget stor forskel på de tilbud, som de unge får, alt efter hvor i landet de bor. Nogle har meget undervisning med engagerede lærere, andre får kun få undervisningstimer, hvor læreren ikke er til stede,« siger S-politikeren og fortsætter:

»Hvis vi skal hæve kvaliteten og sørge for, at vores faglærte unge får en uddannelse i verdensklasse, så kræver det, at de får undervisning, også gerne hvor læreren er til stede. Det er fuldstændig afgørende for, at den højere kvalitet, som vi går efter med reformen, kan blive til virkelighed.«

Behovet for at styrke erhvervsuddannelserne, der i dag er plaget af lav prestige, stort frafald og svigtende engagement, er ifølge Socialdemokraterne stort. Også i forhold til at styrke væksten i det danske erhvervsliv.

»Virksomheder og arbejdsgivere efterspørger dygtige unge, der kan et fag og er konkurrencedygtige med unge i andre lande. Derfor er stærke erhvervsuddannelser afgørende for, at danske virksomheder kan klare sig,« siger Ane Halsboe-Jørgensen.

»Det er også nødvendigt for at sikre, at de ledige stillinger går til danskere. Hvis der mangler kvalificeret arbejdskraft, henter virksomhederne folk i udlandet,« påpeger hun.

Det vides endnu ikke, hvornår regeringens bud på en reform af erhvervsuddannelserne præsenteres, men det ventes, at reformen vil blive forhandlet på plads i løbet af efteråret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip