Gareth Bale efter EM-sejr: Vidste det ville blive grimt

For første gang ved EM i fodbold kom Gareth Bale ikke på scoringstavlen, men det var Real Madrid-stjernen formentlig fløjtende ligeglad med, eftersom Wales alligevel vandt 1-0 over Nordirland i ottendedelsfinalen i Paris.

Det skete efter en kamp, der meget betegnende måtte afgøres på et selvmål efter en lidet ophidsende forestilling set med neutrale øjne.

- Hvad kan jeg sige. Vi vidste, at det ville blive en grim kamp, siger Gareth Bale til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) hjemmeside.

- Det er ikke ment som disrespekt over for Nordirland, de gjorde kampen meget svær for os.

- Vi fik ikke meget plads, men holdet er det vigtigste, og vi vidste, at et mål var nok, siger Gareth Bale, der blev valgt som kampens bedste spiller.

Et kvarter før tid sendte EM's delte topscorer et hårdt indlæg ind i Nordirlands straffesparkfelt, hvorefter nordirernes Gareth McAuley sendte bolden ind i egne netmasker.

Nordirland havde indtil da gjort det bedst, også når man tager de to holds spillermateriale i betragtning.

Wales' landstræner, Chris Coleman, erkender da også, at hans hold ikke spillede en optimal kamp.

- De (Nordirland, red.) var bedre end os på mange tidspunkter, men vi viste meget hjerte og mod. De her drenge giver aldrig op, de hænger på, selv om det ikke var kønt.

- Jeg vil hellere stå her og være i kvartfinalen end have spillet godt og være blevet sendt ud. Kredit til Nordirland, de var det bedste hold.

- Nordirland var underdog i dag, men det skulle man ikke tro, hvis man så kampen, siger Chris Coleman.

Wales skal i kvartfinalen møde enten Ungarn eller Belgien, der mødes søndag i ottendedelsfinalen.

/ritzau/

Dagens Gossip