Garmin-veteran er blevet taget for doping: Bedyrer uskyld

Den 37-årige Cannondale-Garmin-rytter Tom Danielson er blevet testet positiv for brug af doping.

Det oplyser rytteren selv på Twitter.

- I aften har været en af de værste aftener i mit liv, indleder den amerikanske rytter sin besked på Twitter.

- Da jeg spiste aftensmad med mit hold før Tour of Utah, blev jeg ringet op af USADA (de amerikanske antidopingmyndigheder, red.), der gjorde mig opmærksom på, at jeg i en test uden for konkurrence 9. juli er blevet testet positiv for, som jeg forstår det, syntetisk testosteron.

Den erfarne Tom Danielson har dog meget svært ved at forstå, hvordan stoffet skulle være havnet i hans krop.

- Jeg har ikke taget det - eller nogen andre ulovlige ting, bedyrer Danielson.

Amerikaneren har tidligere indrømmet, at han i sin tid på Discovery Channel (2005-2007) brugte bloddoping, men det er et overstået kapitel for Danielson, der i 2011 blev samlet nummer otte i Tour de France.

- Jeg ville aldrig tage sådan noget - specielt efter alt det, jeg har været igennem i de seneste år. Det her giver slet ikke mening, skriver Danielson.

Han må nu sidde udenfor og afvente sin B-prøve, mens holdkammeraterne kører Tour of Utah, men Danielson vil ikke bare sidde og vente.

- Jeg vil nu, mens jeg venter på en B-prøve, have alle de medikamenter, jeg tager, testet for at se, om de kan være "skyldige", lyder det fra Garmin-veteranen.

- Jeg føler mig voldsomt såret, frustreret og sur over det her. Jeg forstår ikke, hvordan og hvorfor det er sket, og jeg kan stadig ikke acceptere, at det her er sandt.

- Jeg elsker cykelsport. Jeg elsker det så fucking højt. Jeg elsker løbene, turene, folkene, forretningen. Jeg elsker det hele. Intet kan måle sig med det for mig, slutter Tom Danielson.

/ritzau/

Dagens Gossip