Gasteinerdalen - et paradis for vandhunde

Den verdensberømte og traditionsrige verden af termiske kilder i Gasteinerdalen, er den største af sin slags i de alpine bjergområder. Det er en verden, der der tager dig til helt nye højder af velvære.

Desuden har man i Alpentherme i Bad Hofgastein og Felsentherme i Bad Gastein også valgt at fokusere på hele familien. Her er der en masse sjov og afslapning for alle i familien, og der er både indendørs og udendørs fornøjelser i hobetal.

Det sværeste ved for eksempel Alpentherme er dog at vælge. For uden at overdrive kan man konstatere, at her er alt, hvad hjertet kan begære. Og man ikke nå det hele på én dag. I flæng kan man nævne massage-geishere, radonterapi, bubblejetliggestole og pools med det reneste, 36 grader varme mineral-kildevand – også udendørs.

Netop sauna-området er en østrigsk specialitet, som mange danskere nok lige skal tage tælling til, før de træder ind. Området ”Sauna World” er for begge køn, men har man først overvundet sin blufærdighed og smidt badetøj og håndklædet, er det et slaraffenland af oplevelser.

Alpentherme kan dog også byde på ”Ladies Wold”, og lige netop dette saunaområde er kun for kvinder.

Radon i rette doser

I århundreder har Gastein været velbesøgt på grund af sine varme kilder og sine kurbade. Det 46 grader varme kildevand inde fra bjerget indeholder nemlig også grundstoffet radon, der egentlig er et radioaktivt stof, men i stærkt reducerede doser har det en gavnlig, ja endda helbredende, virkning.

Radonterapi er godt ved kroniske gigtsygdomme, besvær med luftvejene og forskellige hudlidelser, terapien stimulerer regenerationen af celler og er muskelafslappende.

Er man udelukkende interesseret i radonterapi, så findes der i Gasteinerdalen også den helt specielle ”Heilstollen”, hvor man i minegangene udsættes for de rette doser radon og op mod 90 procent af gæsterne oplever, at deres lidelse lindres og at deres livskvalitet øges

Dagens Gossip