Gav 103 millioner kroner væk - og fejrede det med en selfie

Skrevet af Kristine Bugbee

16/07/2015

Dagens topnyheder

Skuespilleren Leonardo DiCaprio er så optaget af klodens skrantende tilstand, at han netop har doneret en del af sin formue for at redde den.

Titanic-stjernen har i denne uge givet 15 millioner dollar, hvad der svarer til godt 103 millioner kroner, til en række miljøorganisationer.

- Ødelæggelsen af vores planet fortsætter i et tempo, som vi ikke længere har råd til at ignorere. Det har været muligt for os (The Leonardo DiCaprio Foundation, red.) at støtte organisationer, som arbejder på at løse nogle af samtidens mest presserende miljøproblemer, fortæller DiCaprio i forbindelse med den enorme donation.

Nogle af modtagerne er ifølge US Magazine organisationerne Wildlife Conservation Society, Save the Elephants, The Conservation Land Trust, Tree people, Oceans 5 og WWF.

Den 40-årig kendis lagde efter bekendtgørelsen følgende selfie på Instagram.

 

Et billede slået op af Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) den

14. Jul 2015 kl. 10:18 PDT


Under det tænksomme udtryk lover han at holde alle opdateret med det arbejde, som de udvalgte organisationer gør. Man skal blot følge hashtagget #LDFoundation på sociale medier.

- Menneskeheden er mere udrydningstruet, end vi tror. Vi har sat en uhyggelig CO2-rekord.

- Vi har ansvar for at skabe en fremtid, hvor måden, vi bor på vores planet, ikke sker på bekostning af de mennesker, som bor på den, lyder stjernens motivation for at tømme lommerne.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: