Gebyrgrib: SKAT opkræver 150 procent mere i gebyrer end private

Det er bedre at skylde penge væk til private virksomheder end til SKAT. For der er ikke lighed for loven, når det gælder opkrævning af gebyrer.

Mens private virksomheder maksimalt må opkræve 100 kroner i gebyr i forbindelse med rykkerskrivelser, må SKAT kræve op til 250 kroner ved for sen betaling. En forskel på hele 150 procent. Og da gebyret ikke er fradragsberettiget, slår det ekstra hårdt.

Forklaringen på denne forskelsbehandling mellem private virksomheder og det offentlige er, at private virksomheder er underlagt renteloven, mens SKAT er underlagt gebyrloven. Og gebyrloven tillader opkrævning af langt højere rykkergebyrer end renteloven.

Ifølge renteloven må private virksomheder maksimalt opkræve et rykkergebyr på 100 kr. for en rykkerskrivelse. Det må de så til gengæld gøre op til 3 gange for samme restance, forudsat at der er gået mindst 10 dage mellem hver rykkerskrivelse.

Og derudover må der opkræves et inkassogebyr på 100 kr. Disse regler kan ikke fraviges overfor forbrugerne.

Men ifølge gebyrloven, som omfatter flere offentlige myndigheder (herunder kommuner og regioner), kan der altså opkræves op til 250 kroner for en rykkerskrivelse.

Og ifølge lovteksten er der ingen restriktioner på antallet af gebyrpålagte rykkere der må sendes og intervallerne imellem dem.

 Læs flere nyheder på FinansBureauet her

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip