Gejst og sammenhold er årsager til Lille-eventyr

Den danske fodboldlandsholdsspiller Simon Kjær har før været udskældt, men i sin franske fodboldklub Lille nyder forsvarsspilleren enorm succes for tiden.

Tirsdag aften vandt holdet 1-0 over Marseille. Kamp nummer 11 i træk uden at holdet indkasserede en scoring imod sig. Faktisk har modstanderne kun scoret fire mål mod Lille i hele efterårssæsonen - 14 af 16 kampe er endt med "clean sheet."

Målmand Vincent Enyeama har nu spillet 1035 minutter uden at skulle fiske bolden ud af nettet, men han fortæller til nyhedsbureauet AFP, at det handler om sammenhold og gejst. Ikke kun om ham og hans evner.

- Jeg nyder momentet, men det er ikke kun mig. Det er hele gruppen. Vi er stærke som hold. Vi har gejsten og styrken, siger den nigerianske landsholdsmålmand.

- Hvad der er muligt nu, ved jeg ikke. Men vi har et fantastisk hold og gode trænere.

Simon Kjær er tidligere blevet kritiseret, blandt andet i sin tidligere klub Wolfsburg og på landsholdet, men fra pladsen lige foran målmanden er forsvarsspilleren en væsentlig del af Lilles succes.

- Det er jo helt vanvittigt. Sådan en stime kan man jo ellers kun drømme om. Men alle kæmper for det, og vi hænger ufatteligt godt sammen som hold, siger Simon Kjær til Ekstra Bladet.

Lille er på andenpladsen i den franske liga - et point efter Paris Saint-Germain. Lille har dog spillet en kamp flere end rækkens duks.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip