Gem dine børns mælketænder: Det kan redde deres liv

Er du typen, der tit bliver grinet af, fordi du gemmer alt, der har med dine børn at gøre? Hvis ja, så har du nu belæg for at give dine kritikere igen, for det er ganske fornuftigt at beholde sine børns mælketænder.

Forklaringen er den, at mælketænder (ligesom navlestrengen) indeholder stamceller, der kan helbrede sygdomme og gro reparationsvæv og -knogler i kroppen. Det skriver CBS Denver.

Læs ogsåFem tegn på kræft, vi ofte ignorerer

Hvis mælketænderne gemmes og opbevares korrekt, så kan de en dag redde dit barns eller nære familiemedlemmers liv, hvis de bliver alvorligt syge. De små tænder kan anvendes til mange slags behandling.

Det kan dog være en dyr affærre at få tænderne med de værdifulde stamceller opbevaret, de skal nemlig kryopræserveres, som betyder, at de bliver nedkølet til væsentlig flere minus grader, end en almindelig fryser kan klare.

Læs også: Vil du undgå sygdom? Så ofte skal du skifte håndklæder, pyjamas, sengetøj og tandbørste

Blandt andet amerikanske forskere har gennem årene undersøgt, hvad disse stamceller kan bruges til, og for tiden spekuleres der i, hvordan type 1 diabetes kan få kamp til stregen. Det er forskernes håb, at stamcellerne kan bruges til endnu mere i fremtiden.      

Læs også: Derfor skal du aldrig have din mobil i lommen eller i bh’en

- Vi har ikke behandling til visse ting i dag, men det betyder ikke, at vi ikke vil have dem i morgen, forklarer børnelægen Jesse Witkoff til CBS 4 Denver.

Mælketænder, som er det første tandsæt, består af 20 tænder, mens det andet tandsæt, som er blivende, tæller 32 tænder.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip