Gemmer pyramiderne på en hemmelighed?: Forskere mener, de har fundet banebrydende nyt

Ét er de konsiprationsteorier, der jævnligt hærger om de egyptiske pyramider; de er lavet af aliens, de er bygget af Moses fra Biblen osv. Noge andet er, hvad eksperterne kan måle og bevise faktuelt.

Netop fakta har et hold forskere forsøgt at finde frem til ved hjælp af laserteknik og varmescanninger af Keopspyramiden. Deres undersøgelser, der foregår frem til år 2016, viser allerede nu revolutionerende nyt:

Den cirka 4.500 år gamle pyramide gemmer højst sandsynligt på en hemmelig gang, som indtil videre har været uberørt og ukendt for nutidens eksperter.

Læs også: Verdens mest bizarre kiste: Bliv begravet i dødskapsel, der forvandler dig til et træ

- Forskerne har konkluderet, at pyramiderne afgiver flere varme-uregelmæssigheder både om morgenen, når stenene bliver varmet op, og om aftenen, når de atter nedkøles” oplyste den egyptiske minister for oldsager, Mamdouh al-Damati, ved en pressekonference ifølge Jyllands Posten.

Varmeforskellen på stenene og udenomstemperaturen kan tyde på, at der findes hulrum bag forsidestenene, fordi stenene ellers burde afgive den samme mængde varme.

Udover hulrum kan der også være tale om indvendige luftstrømme, eller at der er benyttet forskellige bygningsmaterialer, ifølge ministeren.

Der er aldrig fundet hverken mumier eller skatte i pyramiden, men måske er der altså visse dele af pyramiden, eksperterne endnu ikke har fået undersøgt.

Du kan se i videoen her, hvordan forskerne har fundet frem til varmeforskellen blandt stenene:

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip