Genbrugsfabrik i flammer: Beboere skal stadig holde sig inde

Det brænder stadig på genbrugsfabrikken Averhoff i Risskov i det nordlige Aarhus, og da den voldsomme røg fra branden kan være giftig, skal beboere i området fortsat holde sig indendøre.

- Røgen er en anelse aftagende, men situationen er stadig uændret, og vi opfordrer fortsat folk til at blive inde med lukkede døre og vinduer og slukket ventilation, lyder det fra politikommissær ved Østjyllands Politi, Mogens Brøndum, til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook her!

Brandfolkene har ilden under kontrol, men man har opgivet helt at slukke branden. I stedet foretager man nu en såkaldt kontrolleret afbrænding, som ventes at vare til sidst på eftermiddagen.

Branden i genbrugsfabrikken, der blandt andet rummer brugte computere og husholdningsmaskiner, blev opdaget klokken 10.05, og beredskabet brugte luftsirener til at advarer beboerne i området om røgen.

- Der er risiko for, at røgen danner saltsyre, hvis man får den i lungerne. Derfor bør man søge lægen, hvis man har været udsat for røgen og oplever luftgener, forklarer Mogens Brøndum.

Advarslen om røgen gæder i et området fra Lystrupvej mod vest, Nordre Strandvej mod øst og Egå Havvej mod nordøst.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip