Generalstrejke lammer ferie-land

Tog holder stille, og hospitaler er kun bemandet af et nødberedskab i Grækenland tirsdag. Såvel private som offentlige fagforeninger har nemlig indkaldt til generalstrejke på grund af regeringens planer om at fyre tusindvis af medarbejdere i den offentlige sektor.

Grækenland må nok en gang slanke sine offentlige budgetter for at kunne modtage økonomisk milliardhjælp fra internationale långivere, og det har antændt vreden hos befolkningen i det sydeuropæiske land.

- Vi fortsætter vores kamp for at stoppe en politik, der tilintetgør arbejderne og driver økonomien ud i en endnu større recession, siger den private fagforening GSSE i en erklæring.

Fly til og fra hovedstaden Athen er berørt af generalstrejken, da luftfartsmedarbejdere nedlægger arbejdet i fire timer i sympatistrejke.

Arbejdsløsheden i Grækenland ligger tæt på 27 procent, og mange grækere raser over regeringens planer om at sætte 12.500 offentligt ansatte i en såkaldt "mobilitets-pulje" inden september. Hvis de ikke har fundet et job inden otte måneder, bliver de fyret.

Omkring 25.000 offentligt ansatte bliver placeret i puljen ved udgangen af 2013.

De internationale långivere har støttet Grækenland med i omegen af 1790 milliarder danske kroner. Samtidig spirer en stigende utålmodighed med Grækenland, der ifølge långiverne er for langsomme med at effektivisere den offentlige sektor på 600.000 ansatte.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip