Generatorer fik tøjfabrik til at kollapse

Myndighederne i Bangladesh efterforsker årsagen til bygningskollapset, der indtil fredag havde kostet 507 tekstilarbejdere livet, mens omkring 2.000 arbejdere meldes kvæstet.

Fredag fastslog myndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP, at det var generatorerne på taget, der fik bygningen til at kollapse om ørerne på tusindvis af arbejdere.

»Fire kæmpestore generatorer stod - imod alle regler - på taget,« siger Main Uddin Khandaker, der leder myndighedernes efterforskningsteam, ifølge AFP.

»Når disse generatorer blev sat i gang efter en strømafbrydelse, skabte de rystelser, og sammen med vibrationerne fra tusindvis af symaskiner, fik det bygningen til at kollapse,« konkluderer Main Uddin Khandaker.

Redningsmandskab fortsætter arbejdet med at søge efter overlevende efter kollapset af den otteetagers høje bygning 24. april.

Myndighederne har ikke overblik over, hvor mange flere ofre der kan ligge begravet i ruinerne, da ejerne af tøjfabrikkerne ikke har oplyst et præcist antal medarbejdere.

Det har tidligere været fremme, at bygningens ejere angiveligt lod de ansatte arbejde i bygningen trods et påbud, der blev udstykket, efter at myndighederne havde konstateret en revne i komplekset.

Ifølge Reuters er i alt ni personer blevet anholdt i forbindelse med ulykken. Det er blandt andre bygningens ejer og flere ingeniører, der har haft med bygningen at gøre.

Torsdag var i øvrigt første dag efter ulykken, da tøjfabrikker over hele Bangladesh igen havde åbent. Tekstilarbejdere har dagligt protesteret over dårlige arbejdsforhold i tekstilindustrien og krævet mere styr på sikkerheden i industrien.

Det kom i ugens løb til flere sammenstød mellem politi og demonstranter, og flere fabrikker blev sat under politibevogtning.

BNB/AFP

Dagens Gossip