Genmab er aktiehandlernes kæledægge i november

Investorerne i Genmab må gnide sig godt i hænderne, efter at biotekselskabet har haft en forrygende november.

En analyse af handlen med det danske eliteindeks C20 Cap i november, som Spar Nord har lavet for Ritzau, viser, at Genmab er en C20-aktie, der med afstand har været den mest populære.

Samlet kan Genmab notere sig for en stigning på omkring 36 procent samlet for måneden, og det er suverænt det bedste blandt de 20 vigtigste danske aktier.

Den store efterspørgsel på Genmab-aktien skyldes, at selskabet tidligere på måneden fik de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse af Genmabs lovende Darzalex, der sendte aktiekursen på himmelflugt.

Darzalex er baseret på stoffet daratumumab, og det er et lægemiddel mod knoglekræft (myelomatose) målrettet patienter, der har været igennem flere forgæves behandlinger.

- Godkendelsen af Darzalex i USA åbner døren for et uhyre interessant marked for Genmab og en indtjening i milliardklassen, lyder det fra Mikkel Duus-Hansen, aktieanalytiker i Spar Nord.

- Og det er ikke mindst de udsigter, der har fået investorerne til at fortsætte med at handle værdien af Genmab voldsomt i vejret, tilføjer han.

Mandag endte Genmab-aktien med at stige knap to procent.

Mens Genmab altså snupper førstepladsen, indtager Jyske Bank førstepladsen fra bunden. Banken får den tvivlsomme ære efter et negativt afkast på omkring fire procent.

- Det har generelt været en dårlig måned for bankaktier, fordi bankernes regnskaber har skuffet på stribe, og Jyske Bank er ingen undtagelse, lyder det fra Mikkel Duus-Hansen.

Hvis man kigger samlet på det danske eliteindeks, ligger aktierne til en stigning på otte procent. Det er den næstbedste måned for indekset i år, kun overgået af februar, hvor eliteaktierne samlet steg med lidt over ni procent.

/ritzau/

Dagens Gossip