Genmab overhalet at egen succes i første halvår

Medicinalselskabet Genmab har for alvor heldet med sig i disse år, og det kan ses i regnskaberne. Efter første halvår må Genmab opjustere sine forventninger til hele året.

Selskabet, der har udviklet flere nye midler mod kræft, omsatte for 524 millioner kroner i første halvår. Det er tæt ved en fordobling i forhold til sidste år. Resultatet er dog faldet, men hovedsageligt på grund af store engangsbetalinger sidste år.

- De to vigtigste begivenheder i andet kvartal var den hurtige godkendelse af Darzelax i Europa samt de positive fase 3 data fra Pollux-studiet.

- Darzalex blev med succes lanceret af vores samarbejdspartner Janssen kort tid efter godkendelsen, hvilket udløste en milestoneindtægt på 30 millioner dollar til Genmab, skriver administrerende direktør Jan van de Winkel.

Darzalex er Genmabs andet middel mod kræft, der er kommet helt fra udvikling til hospitaler. Midlet er godkendt til behandling af myelomatose, knoglemarvskræft.

Det spås en stor fremtid, da det har vist ekstremt gode resultater i flere studier. Faktisk blev flere patienter helt kureret for deres kræft.

Fokus er stort på midlet, der spås at kunne blive en enormt kommerciel succes med et årligt salg på over 25 milliarder kroner om året. Derfor glæder Genmab sig også over, at det store Pollux-studie viste gode resultater.

- Vi var også meget glade for data fra fase 3 studiet Pollux, som viste, at daratumumab (Darzalex red.) i kombination med lenalidomid og dexamethason medførte en signifikant forbedring i den progressionsfri overlevelse i behandlingen af recidiverende eller refraktær myelomatose, skriver Jan van de Winkel.

Salget af Darzalex er gået så godt, at Genmab nu må opjustere sine forventninger til resultaterne i 2016.

Selskabet ser nu en omsætning på 975-1025 millioner kroner, 50 millioner kroner mere end tidligere. Driftsresultatet ventes nu at lande på 150-200 millioner kroner, 25 millioner kroner mere end før.

/ritzau/

Dagens Gossip