Gennembrud i Maddie-sagen: Britisk politi ankommer til Portugal

Britiske betjente ankom i går til Portugal, hvor de holdt et fire timer langt hemmeligt møde med højtstående politifolk og jurister. Det skriver mirror.co.uk.

Her har man angiveligt bedt om lov til at anholde tre personer, som man mistænker for at have bortført tre-årige Madeleine McCann 3. maj 2007 fra hendes seng i et ferieresort i Praia da Luz på Algarvekysten.

Læs også: Kort: Se hvad der skete da Maddie forsvandt

En kilde tæt på Maddies forældre, Kate og Gerry McCann, fortæller, at parret sidder som på nåle, mens de venter på nyt.

- Det er nødvendigt for britisk politi at bede de portugisiske myndigheder om lov til at operere på deres område. Det betyder, at de har intentioner om at arrestere og afhøre X, Y og Z, siger kilden.

- Om portugiserne vil samarbejde, vides endnu ikke. Det er en følsom sag med de uenigheder, de har haft. Kate og Gerry vil ikke få deres forhåbninger op, men de forstår, at det kan være et afgørende nyt spor, lyder det videre.

Læs også: Kate McCann: Jeg havde dårlig samvittighed flere år efter Maddies forsvinden

De uenigheder, kilden hentyder til, handler om, at portugisisk politi er blevet kritiseret for deres efterforskning, der blev lukket året efter Madeleines forsvinden. Inden da havde Kate og Gerry McCann været mistænkt for at slå deres datter ihjel, men er siden blev renset.

Britisk politi tog selv sagen op i 2011 og gennemgik systematisk oplysninger fra telemaster i området. Her bemærkede de, at tre mænd havde påfaldende meget telefonkontakt med hinanden tæt på familiens hotel kort efter, at Maddie var forsvundet.

Læs også: FAKTA: Her er sagen om den forsvundne britiske pige

Portugisisk politi genåbnede sagen i oktober sidste år. Deres teorier går i stedet på, at hun er blevet bortført en udenlandsk pædofiliring, eller at en tidligere ansat på hotellet med bortførelsen ville hævne sig på ledelsen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip