Gennembrud: Simpel kur mod multiresistente bakterier fundet

En gruppe amerikanske forskere har fundet frem til en simpel metode til at slå de frygtede MRSA-bakterier ihjel.

De multiresistente bakterier - der hvert år slår mange mennesker ihjel - kan nu komme ned med nakken.

Det sker med hjælp fra tre 'gamle' antibiotika, der ellers i flere årtier ikke har haft nogen virkning på de resistente bakterier.

Ifølge Videnskab.dk har forskerne fundet ud af, at man ved at kombinere de vidt forskellige antibiotika nu kan slå bakterierne ihjel.  

Og samtidig tyder det på, at MRSA-bakterierne ikke kan udvikle resistens mod den nye behandling.

- Denne kombination af tre forskellige antibiotika slår effektivt bakterierne ihjel og ser tilmed ud til at forhindre dem i at blive resistente. Vi har altså nu en behandling, som øjeblikkeligt kan gøre noget ved problemet med MRSA og tilmed redde liv, fortæller lektor Gautam Dantas fra Washington University til Videnskab.dk.

Bag betegnelsen MRSA gemmer der sig en lang række bakterier, der er resistente over for antibiotika.

Læs også: ‘Dommedags-asteroide’ er spået til at ramme Jorden i morgen - her er NASAs svar

Bakterierne er årsag til flere betændelser hos mennesker, da de forskellige former for antibiotika praller af på bakterierne.

Forskerne fra det amerikanske universitet fandt frem til metoden ved at kombinere de tre forskellige antibiotika på forsøgsmus.

Kombinationsbehandlingen fik samtlige 73-MRSA-infektioner til at forsvinde, og der har ikke vist sig synlige bivirkninger på musene.

- Denne kombination er særdeles effektiv til at slå MRSA ihjel med, siger Gautam Dantas og forklarer, at den nye behandling på sigt også han komme kræftpatienter til gode.

- Sådanne kombinationer af kemoterapeutiske stoffer kan potentielt have en kombinationseffekt, som kan være særdeles potent mod resistente former for cancer, siger Gautam Dantas.

Opdagelsen af kuren kan have stor betydning, da MRSA-bakterier ifølge Videnskab.dk hvert år slår 11.000 mennesker i ihjel i USA, mens omkring 350 danskere årligt mister livet på grund af bakterierne.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip