Genrejst Napoli-stjerne bomber Rusland mod EM-exit

15/06/2016

Der var meget på spil for Rusland både på banen og på tribunerne i holdets anden gruppekamp ved EM i Frankrig, hvor Slovakiet var modstanderen.

Kampen på tribunerne blev umiddelbart vundet, da de russiske fans artede sig, således at en EM-udelukkelse ikke kom på tale i denne omgang, men på banen blev holdet nedlagt af Slovakiets stjerne Marek Hamsik, der var manden bag sejren på 2-1.

Dermed er Rusland voldsomt presset med kun ét point efter to kampe, mens Slovakiet med en genrejst Marek Hamsik fik nyt liv efter den sløje EM-åbning mod Wales.

Det var russerne, som indledte opgøret bedst, og i løbet af den første halve time var det et par gange tæt på russisk føring.

Den langsomme russiske bagkæde var på forhånd et tema i duellen med de hurtige slovakiske frontløbere, og efter 32 minutter blev det tydeligt, hvorfor Slovakiet havde set muligheder i rummet bag russernes forsvar.

Napoli-stjernen Marek Hamsik sendte en præcis aflevering højt over det russiske forsvar i retning af venstrekanten Vladimir Weiss.

I venstre side af feltet gik to russere på en simpel stopfinte, og så kunne Weiss let sætte bolden ind i det lange hjørne til 1-0.

Målet ødelagde rytmen hos Rusland, mens slovakkerne fik selvtillid. Den selvtillid udnyttede Hamsik til at hamre 2-0-målet ind kort før pausen.

Weiss tog et hurtigt hjørnespark kort til Hamsik, som med en dribling fik lagt bolden til rette for højrebenet og tordnede den lille runde helt op i modsatte hjørne.

Træner Leonid Slutsky flåede to mand ud i pausen og satte friske kræfter ind for det pressede mandskab, men trods bedre takter var afslutningerne for dårlige.

Ti minutter før tid kom reduceringen dog ved indskiftede Denis Glushakov efter et flot gennemspillet angreb, og det indledte et tungt russisk pres i kampens slutfase.

Slovakkerne holdt stand med nød og næppe og skubbede Rusland ud på randen af EM-exit.