Gensyn med Mads Skjern & Co.: Matador vender tilbage på DR

De mange trofaste fans af tv-serien Matador kan godt allerede begynde at glæde sig.

DR har nemlig besluttet at genudsende Matador fra efteråret, og det første afsnit ruller over skærmen den 8. september klokken 20 på DR1.

Dermed bliver det til et godt gensyn med grisehandleren, Misse Møhge, Maude, Laura og alle de andre velkendte personer fra Korsbæk.

Det er efterhånden 34 år siden, at ’Matador’ havde premiere på DRs daværende ene tv-kanal, og sidst har DRs seere kunnet høre de mindeværdige sætninger som ”Det er en tysker”, ”Av min arm” og ”Jeg går op og lægger mig” var i 1998 og 2006.

- ’Matador’ er kronjuvelen inden for danske tv-serier, og vi ser frem til at samle familien Danmark om den igen,” siger DR1’s kanalchef, Lotte Lindegaard, der kalder det imponerende, hvordan serien og seriens mange figurer og herlige talemåder bliver ved med at leve videre.

- Vi får konstant henvendelser fra seere, der gerne vil have et kært gensyn, men der kommer også hele tiden nye og yngre seere til, som ikke har set ’Matador’ før, eller som nu ser serien med andre øjne, fordi de er blevet ældre.

At ’Matador’ stadig er populær, kunne DR se for seks år siden, hvor der i gennemsnit var lige knap 1,5 millioner seere til hvert afsnit. Det svarer til, at 73 procent af alle med fjernsynet tændt, når ’Matador’ blev sendt, havde stillet ind på familierne Varnæs og Skjern.

I foråret i år var der solgt over 3,6 millioner dvd’er med serien herhjemme, og dét bokssæt med hele ’Matador’-serien på, som DR Multimedie udgav i 2009, har nu ligget uafbrudt på top 20 over de mest solgte tv-serie-dvd’er herhjemme i 112 uger.

I sidste uge var ’Matador’ at finde på fjerdepladsen, og ’Matador’ kaldes også det mest sete tv-program i historien, da uofficielle målinger fra den 26. maj 1985 viser, at 3.641.000 kiggede med på 24. afsnit af serien dengang i monopoldagene.

Det er Erik Balling, der har instrueret serien, som nu 95-årige Lise Nørgaard er hovedforfatter på. Også Jens Louis Petersen, Karen Smith og Paul Hammerich var med til at skrive den succesrige serie, som Bent Fabricius-Bjerre skrev musikken til.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip