Gentofte vil forlænge historisk europæisk volleyeventyr

Gentoftes volleyballherrer møder onsdag det tyrkiske storhold Galatasaray Istanbul i CEV Challenge Cup på hjemmebane i Kildeskovshallen.

Gentofte er i 1/16-finalen i den europæiske klubturnering, som er niveauet under Champions League.

På dette tidspunkt i turneringen er der kun gode hold tilbage, og det er også et stærkt tyrkisk mandskab, der kommer på besøg, vurderer Gentofte-træner Peter Borglund.

- Galatasaray har flere tyrkiske landsholdsspillere samt et par deciderede verdensstjerner på holdet. Det er spillere fra den allerøverste hylde.

- De har dog ikke leveret de bedste resultater i den hjemlige liga indtil videre, men man kan roligt sige, at det er et rimelig godt hold, siger Borglund i en pressemeddelelse.

Netop formkurven hos de to mandskaber kan blive afgørende. For mens Galatasaray ligger tredjesidst i den tyrkiske liga, er de forsvarende danske mestre og pokalvindere fra Gentofte anderledes stærkt kørende.

- Det er helt perfekt, at vi møder Galatasaray på et tidspunkt, hvor vi er rigtig gode. Vi har ramt formen, og jeg forventer, at vi kan gøre det svært for dem.

- Vi har fået opbygget en rigtig god vinderkultur på holdet, og vi glæder os helt vildt, siger Borglund.

Han har formlen på sejr klar inden onsdagens hjemmekamp.

- Vores server skal være på internationalt niveau, hvis vi vil spille med her. Vi skal også bruge lidt held. Derudover håber jeg, at vi får et talstærkt hjemmebanepublikum i ryggen, som sætter gang i hallen.

- Vi ved, at der kommer masser af ellevilde tyrkiske fans, og de kommer i hvert fald til at vise, hvordan volleyball foregår på udebane.

- Jeg håber, det bliver en af de vildeste volleyballoplevelser i Danmark nogensinde, lyder det fra Borglund.

Kampen mellem Gentofte og Galatasaray spilles onsdag klokken 19. Der spilles returopgør i Tyrkiet 16. december.

/ritzau/

Dagens Gossip