Genvalgt Barca-præsident vil samle klubben

Josep Maria Bartomeu var mere suveræn end ventet, da han lørdag blev genvalgt som præsident for fodboldklubben FC Barcelona.

Bartomeu fik 54,6 procent af de godt og vel 47.000 stemmer. Hans værste konkurrent, Joan Laporta, som var klubbens præsident i syv år fra 2003 til 2010, fik kun 33 procent af stemmerne, mens de to sidste kandidater kun fik henholdsvis syv og fire procent af stemmerne.

- Josep Maria Bartomeu erkendte efter sit genvalg sent lørdag, at dagen havde været proppet med spændinger, men han var glad og tilfreds med sine kommende seks år i præsidentstolen.

- Alle, som stemte, viste i dag, hvor meget de elsker FC Barcelona. Vi har vist, at det ikke kun er på banen, at vi er verdens bedste klub. Vi er en speciel klub, ejet af medlemmerne og organiseret på en demokratisk måde, siger Bartomeu ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Nu må vi begrave vores forskelligheder og finde sammen for klubbens bedste, fortsætter han.

Bartomeu blev Barcelona-præsident i januar 2014, da Sandro Rosell måtte trække sig fra jobbet efter beskyldninger om urent trav i forbindelse med købet af brasilianeren Neymar.

Valgets taber Joan Laporta erkendte sit nederlag, men vil kæmpe videre.

- Jeg er demokrat og jeg accepterer valgets resultat. Jeg ønsker vinderen tillykke, siger han og fortsætter.

- Der er imidlertid to meget forskellige måder, man kan lede denne klub på. Jeg vil fortsætte med at tilbyde en alternativ model, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip