George Clooney tildelt fornem hæderspris

Det britiske filmakademis afdeling i Los Angeles giver om nogle måneder George Clooney et stort skulderklap i form af en hæderspris.
Han er tildelt den fornemme Stanley Kubrick Britannia Award for Excellence in Film.

Som navnet indikerer, belønnes Clooney for sin karriere foran og bagved kameraet, men akademiet fremhæver også hans omfattende humanitære indsats.

»Det er hævet over enhver tvivl, at George Clooney er et af branchens sande ikoner. Hans arbejde fængsler publikum over hele verden og BAFTA Los Angeles er stolt over at fejre hans umådeligt store bidrag til vores håndværk«, hedder det i en udtalelse fra akademiets Los Angeles-formand Gary Dartnall.

Den 52-årige skuespiller, instruktør og producer modtager udmærkelsen den 9. november, hvor BAFTA Los Angeles holder sin årlige prisuddeling Britannia Awards i Beverly Hills.

Hædersprisen er den højeste anerkendelse, akademiets Los Angeles-afdeling uddeler. Den blev indstiftet i 1999 og bringer Clooney i fornemt selskab. Blandt de tidligere modtagere er George Lucas, Clint Eastwood, Tom Cruise, Steven Spielberg og Daniel Day-Lewis.

BAFTA Los Angeles offentliggjorde valget af Clooney i aftes - samme dag som det kom frem, at »Ocean’s Eleven«-stjernen og hans kæreste Stacy Keibler er gået hver til sit.

Dagens Gossip