George W. Bush går ind i valgkampen for sin bror Jeb

Skrevet af admin

16/02/2016

Dagens topnyheder

Storebror George støtter den republikanske præsidentkandidat Jeb Bush i delstaten South Carolina før lørdagens primærvalg.

Den tidligere præsident, der har holdt en valgtale i North Charleston, siger, at "Jeb har temperamentet og den nødvendige rygrad til at blive den øverstkommanderende i USA."

Selv om George W. Bush ikke nævnte Donald Trump ved navn en eneste gang under sin tale, stod det klart, at en stor del af den var vendt mod netop Trump.

- Den bedste kandidat til at styre landet er ikke nødvendigvis den mest højrøstede, siger Bush.

I den seneste tid har der været omstridte, politiske tv-reklamer i omløb i delstaten.

- At være præsident er et seriøst job, som kræver god dømmekraft og gode ideer, pointerer George W. Bush og tilføjer, at han blev sat ind i sagerne af faderen, tidligere præsident George H.W. Bush.

George W. Bush vandt det republikanske primærvalg i South Carolina i både 2000 og 2004. Men han og den øvrige del af den berømte Bush-familie har indtil nu holdt sig ude af den igangværende valgkamp.

Donald Trump, der fører i meningsmålingerne i den amerikanske delstat, har overrasket Bush-familien og politiske iagttagere, da det var den udbredte formodning, at han ville være en døgnflue i valgkampens første fase.

Jeb Bush, der er tidligere guvernør i Florida, har brugt meget store beløb på sin valgkampagne, men han er blevet overskygget af andre kandidater som Donald Trump og Texas-senator Ted Cruz.

Chancerne for at blive præsident vil blive betydeligt forringet, hvis Jeb Bush ikke vinder primærvalget i South Carolina.

George W. Bush har især arbejdet på at rekruttere vælgere blandt de mange krigsveteraner i delstaten.

Trump kritiserede den tidligere præsident under en valgdebat lørdag. Han mindede om, at George W. Bush indledte en krig mod Saddam Husseins Irak uden beviser for, at der var masseødelæggelsesvåben i landet.

Jeb Bush har sagt, at han anser Trump for at være en farlig kandidat, som forsøger at vinde en nominering til Det Hvide Hus ved at fornærme alle.

/ritzau/AFP