Georgiere brød døre op og stjal smykker og valuta i 30 hjem

I løbet af en sommer brød tre mænd fra ind i 30 lejligheder i København og på Frederiksberg, hvor de og stjal smykker og udenlandsk valuta.

Udbyttet blev sendt til Georgien, hvor mændene stammer fra. De er hver blevet idømt tre års fængsel ved Københavns Byret torsdag og udvisning for bestandigt.

- Jeg er tilfreds med dommen, der i al væsentlighed følger anklagemyndighedens påstand i sagen, skriver anklager Christina Grue fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er også min opfattelse, at dommen afspejler, med hvilken alvor retten ser på denne form for organiseret kriminalitet – særligt når der er tale om personer, der kort efter deres ankomst til Danmark begår så omfattende kriminalitet, skriver hun.

Københavns Byret lagde blandt andet vægt på, at indbruddene var organiserede. Ud over de 30 indbrud blev Luka Svanadze, Temuri Gujabidze og Nikolozi Chakvetadze dømt for 19 forsøg på indbrud.

De fandt sted fra juli til september 2015. Fremgangsmåden var typisk sådan, at dørene til flere lejligheder i samme ejendom blev brudt op. Det efterlod flere anlægsmærker langs døren i et mønster, der mindede om et krokodilleskind.

En af mændene valgte at modtage dommen, mens de to andre bad om tid til at overveje, om de vil anke.

/ritzau/

Dagens Gossip