Geraint Thomas vinder Paris-Nice med fire sekunder

13/03/2016

Etapeløbet Paris-Nice sluttede med stor underholdning og angreb på stribe, da Tim Wellens (Lotto Soudal) søndag vandt syvende etape, og Team Sky's Geraint Thomas strøg til tops i det franske cykelløbs samlede klassement med fire sekunders margin ned til Alberto Contador.

Etapen var berammet til at vare under fire timer over fire knolde og to stigninger i kategori-1, og det blev nærmest et forfølgelsesløb fra start til slut.

På de 134 kilometer fra Nice til Nice blev feltet undervejs splintret i flere grupper.

Ude foran lå undervejs flere udbrydergrupper, og nede bagved kæmpede klassementsrytterne deres indbyrdes kamp. Igen anført af Alberto Contador, som viste stor angrebslyst og bedre ben end længe set.

17 kilometer fra målstregen, på den sidste stigning, måtte løbets førende rytter Geraint Thomas se Contador og sidste års vinder Richie Porte efterlade ham på bjergsiden.

Sky-hjælperen Sergio Henao faldt tilbage og trak som en gal for den pressede Geraint Thomas, så han kunne holde sig inden for så kort afstand af de forreste, at Sky-rytteren kunne hente Contador og co. på nedkørslen mod mål.

Før etapen var Thomas' forspring til Contador i den samlede stilling på 15 sekunder, og med tre kilometer tilbage havde Sky-rytteren reduceret Contadors forspring til 10 sekunder.

Afgørelsen skulle dermed findes helt inde på målstregen, hvor der ventede 10 bonussekunder til første mand over stregen.

Her var Tim Wellens som en frelsende engel hurtigere end Alberto Contador, som således måtte nøjes med seks bonussekunder.

Fem sekunder senere krydsede Geraint Thomas stregen, og det var lige netop tids nok til, at han forsvarede sin førsteplads.

Havde Contador vundet etapen, var han og Sky-rytteren sluttet i samme tid.

Richie Porte sluttede treer i klassementet.